Wisselkoers Thaise Baht berekenen:

Koers Thaise baht naar euro

De Thaise baht is de officiële munt van het land Thailand. Voor de baht geldt dat ze gelijk staat aan gewichtseenheid van 15,16 gram. Dit is het gevolg van het feit dat in het verleden gebruik werd gemaakt van de zilveren tical. Deze beschikte over een gewicht van 15 gram. Er werd gebruik gemaakt van de zilveren tical tot in de jaren ’30 van de 20e eeuw. Tot op moment van schrijven geldt dat de beursnotering voor goud in Bangkok nog steeds wordt aangegeven in baht/baht. Er bestaan vijf verschillende biljetten van de Thaise baht. Het gaat hierbij om biljetten van 20, 50, 100, 500 en 1000 baht. Gedurende lange tijd was het zo dat het biljet van 50 baht over een opvallende, volledige doorzichtige plek beschikte. Voor deze versie geldt dat ze in de praktijk eigenlijk zo goed als nooit meer wordt aangetroffen. Ben je recent naar Thailand geweest en heb je nog biljetten en / of munten over? Bekijk dan even de wisselkoers van de Thaise baht naar euro om te bepalen hoeveel euro’s je nog voor jou bahts kan krijgen!

Thaise baht koers lang gebaseerd op de zilverkoers

Gedurende geruime tijd was de koers van de Thaise baht dus gebaseerd op de zilverkoers. Dit was het geval tot in het jaar 1902. Deze koers beschikte over een aanzienlijk beperktere stabiliteit in vergelijking met de goudkoers. De Thaise baht werd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ingeruild voor de Japanse yen. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werd er voor gekozen om de echte eigen munt terug in te voeren. De herintroductie van de Thaise baht was daardoor een feit. Bij de terugkeer van de munteenheid werd er voor gekozen om ze te koppelen aan de Amerikaanse dollar. Tijdens de economische crisis van het jaar 1997 werd Thailand bijzonder hard getroffen. Ze wist zich gelukkig goed te herstellen. Tot op moment van schrijven kan er worden vastgesteld dat de koers van de Thaise baht nog altijd sterk gerelateerd is aan deze van de Amerikaanse dollar.

Thaise baht inwisselen na je terugkeer uit Thailand

Thailand is sinds jaar en dag één van ’s werelds populairste vakantielanden. Elk jaar opnieuw kiezen heel wat mensen er dan ook voor om hun vakantie in dit Aziatische land door te brengen. Voor je reis naar Thailand is de kans groot dat je heel wat euro’s zal willen omwisselen in de Thaise baht. Wat doe je echter met het restant van dat geld wanneer je terug bent in Nederland? Terug omwisselen natuurlijk! Voordat je dit doet moet je wel altijd even goed de actuele koers Thaise baht naar euro bekijken. Door op het juiste moment te verkopen kan je namelijk wat extra geld overhouden.

Hoe Thaise baht omwisselen naar euro’s?

De koers Thaise baht naar euro zal bepalen wanneer voor jou de meest gunstige tijd is om je baht te verkopen voor euro’s. Wanneer dit moment is aangebroken en er sprake is van een interessante wisselkoers is het dus tijd om te verkopen. Je kan voor het verkopen van je Thaise baht voor euro onder meer gebruikmaken van GWK Travelex. Zo kan je het restant van je vakantiebudget gebruiken om extra zaken mee te kopen of te betalen in Nederland.

Ga snel naar: