Dollar naar Euro wisselkoers berekenen:

Dollar naar Euro omrekenen

Ben je nieuw in een zakenwereld waarbij je regelmatig naar Amerika zult moeten, of ga je naar Amerika op vakantie, dan kan het zijn dat je vragen hebt over de wisselkoers van dollar naar euro. De wisselkoers van dollar naar euro laat zien hoeveel euro’s je krijgt voor elke dollar die je inlevert. Vanaf het invoeren van de euro in diverse Europese landen, staat de dollar lager dan de euro en krijg je dus voor elke dollar geen hele euro terug. Wil je graag uitrekenen op hoeveel euro’s je in principe recht hebt bij het omruilen van je dollars, dan kun je op deze website terecht. Kijk hier voor de omgekeerde wisselkoers die van Euro naar Dollar.

Dollar naar Euro omrekenen

Je hoeft natuurlijk alleen rekening te houden met deze wisselkoers op het moment dat je uit Amerika terugkomt en dollars overhoudt. Ga je als zakenman regelmatig terug naar Amerika, dan kan het gunstiger zijn om de dollars bij je te houden voor een eventueel volgend bezoek, tenzij de dollar veel gunstiger staat ten opzichte van de euro dan toen je deze valuta aanschafte. Ben je naar Amerika op vakantie geweest en wil je van je dollars af, dan is het dus afwachten of je hetzelfde bedrag terugkrijgt in euro’s als dat je er oorspronkelijk voor betaald hebt.

Dollarkoers ongunstig?

Ben je dat de ontwikkelingen van de dollarkoers eind 2014 en begin 2015 zich andersom voortzetten, zodat de dollar ineens een heel stuk minder waard wordt in de periode dat jij ze gebruikt? Dan kan het handig zijn om de Amerikaanse valuta aan te schaffen via GWK Travelex. Hier kun je namelijk een terugkoop garantie afsluiten. Je betaalt hiervoor een bepaald bedrag en je zorgt daarmee dat je de dollars die je nog over hebt bij terugkomst weer tegen hetzelfde tarief kunt inruilen als waar je ze voor hebt gekocht. Houd er rekening mee dat de wisselkoers inmiddels al een hele tijd stabiel is, en dat het dus kan zijn dat je meer kwijt bent aan de aankoop van de terugkoop garantie dan dat je verliest als de dollar bij terugkomst wat minder waard is dan bij vertrek.

Dollars pinnen

Het meest gemakkelijk is natuurlijk nog altijd om te zorgen dat je geen geld hoeft terug te ruilen, bijvoorbeeld door maar een kleine hoeveelheid contant geld mee te nemen en de rest in Amerika te pinnen. Zorg dan dat je voldoende geld bij je hebt voor de eerste paar dagen, zodat je voldoende tijd hebt om een pinautomaat te vinden. Een andere, relatief nieuwe mogelijkheid is om een vooraf opgeladen creditcard mee te nemen en te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld met de Prepaid Mastercard. Deze is onder andere te verkrijgen in Amerikaanse dollar. Je kunt van tevoren een reisbudget op deze kaart laden en vervolgens kun je hier in Amerika mee pinnen en betalen. Dit is erg handig en veilig, want een creditcard is niet gekoppeld aan je bankrekening en je kunt er op heel veel plaatsen ter wereld mee betalen.

Ga snel naar: