Wisselkoers Deense Kroon berekenen:

De koers van de Deense kroon naar euro

Denemarken is geen euroland. Dit betekent dat ze nog over haar eigen, nationale munteenheid beschikt. Het betreft hier de Deense kroon. Deze munteenheid wordt niet alleen op het Deense vasteland gebruikt. Het is dan ook eveneens het wettelijke betaalmiddel op het eiland Groenland. In tegenstelling tot wat veel mensen denken vormt de Deense kroon niet de nationale munteenheid die wordt gebruikt op de Faeröer eilanden. Voor deze eilandengroep geldt dat ze een afzonderlijke munt heeft, namelijk de zogenaamde Faeröerse kroon. Wel is het zo dat deze over een koppeling van 1:1 beschikt met de Deense kroon. Helemaal uniek is ze dus eigenlijk ook weer niet. Voor één kroon geldt dat ze is onderverdeeld in 100 øre. De Kroon geldt als wettig betaalmiddel in Denemarken sinds het jaar 1873. Door te bekijken wat de actuele koers van de Deense kroon naar euro is kan je eenvoudig achterhalen wanneer het beste wisselkoers moment is aangebroken om jouw Deense kronen te gaan verkopen.

Geen euroland

Ondanks het feit dat Denemarken lid is van de Europese Unie werd er via een referendum onder de bevolking bepaald dat ze niet zou toetreden tot de eurozone. Denemarken is niet het enige land die als uitzondering geldt. Ook in Zweden werd met een referendum een gelijkaardige beslissing getroffen. Dit betekent niet dat je in Denemarken helemaal niet in euro’s kan betalen. Vooral in de toeristische gebieden zijn menig aantal winkels en horecagelegenheden terug te vinden waar de euro zeker wordt geaccepteerd. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het niet altijd de beste keuze is om in euro te betalen. De actuele koers van de Deense kroon naar euro bekijken is dan ook altijd interessant.

Ondanks het feit dat de Deense kroon natuurlijk een aparte munteenheid is, is ze toch nauw verbonden aan de euro. Dit door middel van ERM II. Dit is het wisselkoersmechanisme van de Europese Unie. Voor de komst van de euro was het zo dat de koers van de Deense kroon was verbonden met deze van de Duitse mark.

Het omwisselen van je Deense kronen

Ben je op vakantie geweest naar Denemarken? Dan is de kans groot dat je bij je terugkeer nog

wel over enkele Deense kronen beschikt. In dat geval zal je graag willen bepalen wanneer nu precies het geschikte moment is aangebroken om je Deense kronen om te wisselen voor euro’s. De actuele wisselkoers van Deense kroon naar euro is hiervoor eigenlijk bepalend. Door op het juiste moment te verkopen kan je namelijk extra geld verdienen. Door op het verkeerde moment te verkopen zal je uiteraard rekening moeten houden met een beetje verlies…

Niet alleen bij terugkeer uit Denemarken zal je rekening willen houden met de actuele wisselkoers tussen de Deense kroon en de euro. Ook voor vertrek naar dit fijne land zal je dat willen doen. Alleen op die manier voorkom je namelijk dat je tegen een te hoge koers jouw zuurverdiende euro’s gaat omwisselen voor de Deense kroon. De Deense kroon is geen extreem volatiele munteenheid, maar toch laat ze regelmatig niet onbelangrijke koersverschillen optekenen ten opzichte van de euro. Hou hier dus zeker rekening mee.

Ga snel naar: