Euro naar Pond wisselkoers berekenen:

Euro naar Engelse Pond

Wisselkoersen zijn erg dynamisch. Ze veranderen constant, bijna van minuut tot minuut. Als je geld gaat omwisselen, moet je daarom altijd heel goed kijken dat je dit op een gunstig moment doet. Vooral als je wisselt met een instabiele munteenheid, waarover vaak de wat armere landen beschikken, is het oppassen geblazen. Ben je echter van plan om naar Engeland te gaan, en wil je ponden gaan kopen, dan hoef je hier minder rekening mee te houden. De pond en de euro zijn allebei namelijk zeer sterke munteenheden. Dat betekent dat beide normaal gesproken niet veel in waarde stijgen of dalen, zelfs niet over langere periodes. Ook in de wisselkoers zit daarom niet veel verschil.

Wisselkoers Pond

Wil je dus geld gaan omwisselen, bijvoorbeeld omdat je naar Engeland op vakantie gaat, maak je dan vooral niet te veel zorgen. Het verschil tussen morgen en vandaag bij het omwisselen van euro’s voor Britse ponden bestaat hoogstens uit enkele centen. Een voorbeeld: op 24 augustus 2016 stond de wisselkoers voor het wisselen van euro’s in ponden op 0,8512, terwijl deze op 25 augustus 2016 op 0,8557 stond. Wilde je rond deze periode 200 euro ruilen tegen ponden, dan kreeg je hier op 24 augustus 170,24 pond voor en op 25 augustus 171,14 pond, extra kosten niet meegerekend. Dit is een verschil van nog geen euro op een wisselbedrag van 200 euro.

Geld uitwisselen Euro naar Pond

Wisselen van Pond

Wisselkoersen zijn dus over het algemeen erg dynamisch. Ook de wisselkoers van euro naar pond verandert aan de lopende band. Gelukkig zijn deze valuta echter zo stabiel dat deze schommelingen weinig invloed hebben op het bedrag dat je in ponden betaald krijgt voor de euro’s die je inlevert. Het is echter belangrijk om te beseffen dat bovenstaande rekensom alleen een voorbeeld is, gebruikt om aan te geven hoe weinig het scheelt als je ponden wilt kopen op het ene moment vergeleken met het andere moment. Het omwisselen van geld is namelijk niet zo zwart-wit als in dit voorbeeld. Hoeveel ponden je kunt kopen voor een bedrag in euro verschilt namelijk tussen verschillende plaatsen. Op de ene plaats wordt een iets andere wisselkoers aangehouden dan op de andere plaats, omdat de wisselkoers niet van minuut tot minuut doorberekent kan worden in de prijs. Daarnaast is er een verschil in extra kosten die gerekend worden voor het wisselen van geld. Zorg dus altijd dat je van tevoren goed geïnformeerd bent als je ponden gaat aanschaffen en vergelijk diverse plaatsen met elkaar, zoals verschillende banken en GWK Travelex.

De waarde van de pond

Al lange tijd krijg je voor 1 euro gemiddeld ongeveer 0,85 Britse pond terug. Op vakantie gaan naar Engeland is dan ook relatief duur, want elke pond die je in dit land kwijt bent kost je meer in euro’s. Ook al lijkt het je dus heel erg leuk om eens te gaan shoppen in Londen, de wisselkoers maakt dit ineens een stuk onaantrekkelijker. Tenzij geld geen rol speelt, is dit dus zeker iets om rekening mee te houden bij het kiezen van een stedentrip of langere vakantie. Heb je besloten dat je het land of een van de steden toch echt een keer wil gaan ontdekken, of ga je bijvoorbeeld op zakenreis naar dit land, neem dan de extra kosten die ontstaan door het verschil in waarde tussen de twee valuta mee in de berekeningen en je begroting voor de reis.

Ga snel naar: