Pond naar Euro wisselkoers berekenen:

Engelse pond naar Euro

Sinds de invoering van de euro is de wisselkoers een onderwerp waar de gemiddelde inwoner van Nederland steeds minder over hoeft na te denken. Zelfs als we op vakantie gaan hoeft dat bijna nooit meer, omdat Spanje, Frankrijk en Italië de populairste landen zijn om op vakantie te gaan en deze allemaal over de euro beschikken. Wil je echter naar Engeland, een land dat qua kilometers in principe ook niet zover van Nederland af ligt, dan wordt het een ander verhaal. Engeland heeft namelijk nooit afstand gedaan van de Britse pond. Kijk hier voor de omgekeerde wisselkoers van Euro naar Pond.

Pond wisselkoers

Een vakantie of zakenreis naar Engeland vergt dus een investering van tijd en energie als het gaat om het uitzoeken van de wisselkoers. Ook als je terugkomt, en je hebt ponden overgehouden waarvoor je euro’s wilt terugkopen, dan is het bedrag dat je krijgt afhankelijk van de wisselkoers. Het is goed om je hier ver van tevoren in te verdiepen. Niet omdat het zo ontzettend veel scheelt op welk moment je je ponden wisselt voor euro’s, want omdat beide valuta sterk staan en weinig in waarde stijgen of dalen van het ene op het andere moment zal dit niet zoveel schelen. Je moet echter wel uitzoeken waar je het beste valuta kan ruilen. Op sommige plaatsen, vooral bij banken, moet je bijvoorbeeld minimaal een bepaald bedrag aankopen van een munteenheid. Het is handig om hier van tevoren van op de hoogte te zijn, zodat je kunt beslissen of je voor dit minimumbedrag wilt kopen. Verder kan het nogal verschillen hoeveel euro’s je krijgt voor je ponden op de ene plaats vergeleken met de andere plaats.

Ponden wisselen voor euro’s

Ben je teruggekomen uit Engeland en wil je je ponden inwisselen voor euro’s, dan kun je hiervoor niet overal terecht. Waar je bij het aankopen van valuta op verschillende plaatsen online bestellingen kunt plaatsen, moet je voor het terug ruilen van ponden tegen euro’s naar een GWK Travelex punt. Als je valuta bij GWK Travelex koopt, dan kun je een terugkoop garantie afsluiten. Dat is vooral handig als je het niet fijn vindt om afhankelijk te zijn van wisselkoersen, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je ineens minder geld krijgt voor de ponden dan je ervoor hebt betaald. Met deze terugkoop garantie kun je binnen 45 dagen euro’s terugkopen volgens dezelfde wisselkoers als die gold toen je de ponden aanschafte.

Wisselkoers Pond

Normaal gesproken is de schommeling in de wisselkoers tussen de pond en de euro niet zo heel groot, en zou het dus zo kunnen zijn dat je met het aankopen van de terugkoop garantie meer geld kwijt bent dan met het verlies als de euro ineens meer waard is geworden. De via het referendum aangegeven wens van het Britse volk om uit de Europese Unie te stappen heeft echter roet in het eten gegooid. Het is onvoorspelbaar wat het effect zal zijn van beslissingen die de Britse regering maakt op dit gebied op de economie en de waarde van de pond. Op het moment dat hier duidelijke uitspraken over gedaan worden, kan het zijn dat de pond ineens flink in waarde gaat dalen en je dus minder euro’s terugkrijgt voor je ponden. Beslis voor jezelf van tevoren al hoe je hiermee om gaat en of je dus gebruik wilt maken van de terugkoop garantie of niet.

Ga snel naar: