Er zijn diverse grondstoffen waarvan de dagprijzen net als wisselkoersen dagelijks kunnen wisselen. Hieronder vindt u de koersen van diverse grondstoffen.

Grondstofprijzen

Grondstoffen worden dagelijks verhandeld. Veelal politieke, economische en wisselkoersen hebben enorme invloed op de prijzen. Ook wordt er veel met vraag en aanbod gespeeld om zo de prijzen te beinvloeden. Vooral in de oliemarkt wordt deze tactiek veel gebruikt. Zo beperkt de OPEC een samenwerking tussen olieproducerende landen al langer samen om het aanbod te beperken en hiermee de prijs te laten stijgen. Bekijk hieronder meer informatie over diverse grondstoffen.

Goudprijs

Lees hier meer over de goudprijs van vandaag!


Historical Gold Chart by GoldBroker.com

Zilverprijs


Historical Silver Chart by GoldBroker.com

Olieprijs


Oud ijzer prijs

Beleggen in grondstoffen

Via diverse beleggingsprograma’s is het ook mogelijk te beleggen in grondstoffen. U handelt dan niet werkelijk in de grondstoffen zelf, maar een fictieve waarde daarvan. Deze kan dagelijks omhoog of omlaag gaan. Het handelen in grondstoffen is vaak veiliger dan aandelen of cryptovaluta. Dit komt omdat de prijs stabieler is. Dit is echter niet altijd het geval. De olieprijs kan plots fors dalen of stijgen, maar de goudprijs stijgt al langere tijd. Handelen in grondstoffen is daarom vaak voor de lange termijn.

Hier moet je opletten

Handelen in grondstoffen kan eenvoudig, maar er zijn wel een aantal zaken waar u op moet letten. Bepaalde grondstoffen bijvoorbeeld olie worden in dollars verhandeld. Als u deze in euro’s koopt dan is ook de wisselkoer van de euro naar dollar belangrijk om in de gaten te houden. Want als de euro daalt in waarde en de olie stijgt. Dan kan het zijn dat u door het wisselkoers effect geen winst maakt of juist heel veel. Ook is het belangrijk om niet mee te gaan in paniek, beslis van tevoren uw instap en uitstap moment en houdt u er ook aan. Hiermee haalt u meer rendement. Uistappen (winstpakken) is net zo belangrijk als instappen.

Disclaimer

Het handelen in valuta, grondstoffen of cryptovaluta kan risicovol zijn. Beleg niet met geld dat u nodig heeft, deze website geeft geen adviezen over beleggen of speculeren.