Geldwisselkantoor

Toeristen staan er om bekend in het buitenland veel geld uit te geven. Nu zijn er veel vakantielanden die een andere valuta hanteren dan de euro, u dient hier als toerist daarom ook met de lokale valuta te betalen. Het omwisselen van de euro naar een andere valuta kan bij zogenoemde geldwisselkantoren. Geldwisselkantoren hebben zich over de hele wereld gevestigd. Niet elk geldwisselkantoor is echter even betrouwbaar. In achtergestelde landen zijn veel geldwisselkantoren te vinden die erom bekend staan te weinig van de lokale valuta terug te geven voor het aantal ingewisselde euro’s, toeristen hebben vaak niets door, omdat deze niet bekend zijn met de waarde van de huidige valuta, dit is nog een reden waarom het verstandig is om vooraf de wisselkoers thuis te berekenen. Kijk hier voor een overzicht van kantoren bij u in de buurt.
Geldwisselkantoren Nederland

Op het moment dat u naar een land gaat waar men een andere valuta hanteert is het verstandig om uw euro’s bij een erkend geldwisselkantoor in Nederland om te wissel naar de andere valuta, deze erkende geldwisselkantoren zorgen er namelijk wel voor dat u precies hetzelfde bedrag in een andere valuta krijgt. Geldwisselkantoren zijn niet gratis, meestal moet u een bepaald bedrag aan ‘fee’ betalen voor het omwisselen van het geld, de tarieven hiervoor verschillen erg van elkaar, dit kunt u dus beter nakijken bij een geldwisselkantoor bij u in de buurt.

Wisselkantoor

Tegenwoordig bieden ook steeds meer geldwisselkantoren hun diensten online aan, u kunt bijvoorbeeld online een bestelling plaatsen bij een geldwisselkantoor, deze zorgen er dan voor dat deze genoeg geld in de valuta naar keuze in kas heeft op het moment dat u het geld gaat wisselen bij het geldwisselkantoor. De meeste geldwisselkantoren hebben namelijk niet van elke valuta veel geld in kas, het kan daarom verstandig zijn om vooraf een online bestelling te plaatsen voor het wisselen van geld.