Euro naar dollar wisselkoers berekenen:

Euro naar Dollar 

Als je geld wilt wisselen van euro’s naar dollars, met andere woorden, als je hier in Europa dollars wilt kopen, dan krijg je te maken met de wisselkoers. Deze koers bepaalt hoeveel dollars je krijgt voor het aantal euro’s dat je inlevert. Sinds een dikke anderhalf jaar is de wisselkoers van de dollar ten opzichte van de euro redelijk stabiel gebleven. In de tijd daarvoor is de dollar flink in waarde gestegen, door een grote groei van de Amerikaanse economie. Je krijgt nu dus een stuk minder dollars voor je euro’s dan je bijvoorbeeld kreeg in 2013 en 2014. Toch is de dollar nog altijd minder waard dan de euro, en daar kun je handig gebruik van maken.

Dollar wisselkoers

Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van de gunstige wisselkoers. Zo kun je bijvoorbeeld producten die duur zijn in aanschaf soms beter in Amerika kopen dan hier in Nederland, zelfs als je de verzendkosten erbij telt. Het internet heeft ervoor gezorgd dat dit tegenwoordig erg gemakkelijk kan via Amerikaanse webshops. Ook als je op vakantie gaat naar Amerika, is het erg handig dat de dollar wat minder waard is dan de euro. Houdt in beide gevallen wel rekening met de prijzen. Als een product dat je in Amerika bestelt duurder is dan hier, dan moet je goed uitrekenen of het verschil in valutawaarde nog wel opweegt tegen de kosten van het product en de bijkomende verzendkosten. Vooral nu de dollar meer waard is dan voorheen. Ook als je op vakantie gaat is het zaak om in de begroting rekening te houden met het verschil in kosten van producten en diensten. Als het leven in Amerika over het algemeen bijvoorbeeld veel duurder is dan in Nederland, kun je relatief gezien hetzelfde kwijt zijn, ondanks dat de dollar minder waard is dan de euro.

Dollars kopen

Ga je naar Amerika op vakantie, dan heb je dollars nodig. Deze kun je gemakkelijk bestellen via het grenswisselkantoor, GWK Travelex. GWK Travelex is het bekendste als het gaat om plaatsen waar je geld kunt wisselen. Het bestellen van geld kan heel gemakkelijk via internet, waar je aangeeft hoeveel dollars je wilt hebben. Vervolgens kun je op een door jouw uitgekozen datum en locatie het aantal bestelde dollars ophalen en betalen. Dezelfde eenvoudige procedure is ook mogelijk bij de meeste banken. Informeer hier maar eens naar bij je eigen bank. Als je dollars koopt, zorg er dan altijd voor dat je goed vergelijkt op basis van kosten en minimale afname. Het kopen van buitenlandse valuta is namelijk niet overal even duur en op de meeste plaatsen moet je minimaal voor een bepaald bedrag kopen. Bij GWK Travelex betaal je in elk geval geen provisiekosten als je online je dollars bestelt. Daarnaast wordt gerekend via een voor jou gunstige wisselkoers. Is de wisselkoers op het moment van ophalen, en dus betalen, van de dollars gunstiger dan wanneer je de reservering plaatste, dan krijg je het Amerikaanse geld tegen het tarief dat op dat moment geldt.

Ga snel naar: