Euro naar Australische dollar berekenen:

Wisselkoers van Euro naar Australische dollar

Ga je naar Australië op vakantie, dan ga je een waar avontuur tegemoet. Een vakantie als deze behoeft een goede voorbereiding. Naast de planning van de reis zelf, vergt ook de aanschaf van Australische dollars wat voorbereiding. Het is heel handig om je alvast een beetje bekend te maken met de wisselkoers van euro naar Australische dollar. Hoeveel dollars krijg je precies voor de euro’s die je van plan bent om te gaan inleveren? En wat kun je verwachten van de komende periode?

Koers Australische dollar

Wat je kunt verwachten, is mede te zien aan de ontwikkeling van de wisselkoers. Bij de wisselkoers van de Australische dollar zijn aardig wat schommelingen te zien. Alleen al sinds het voorjaar van 2016 kreeg je het ene moment voor iedere euro die je inleverde ongeveer 1,44 Australische dollar, terwijl je er een tijdje later ongeveer 1,56 dollar voor kreeg. Dit scheelt zich twaalf dollarcent per euro, oftewel 60 dollar per 500 euro. Bij het kopen van Australische dollars is het dus heel goed je geld op het juiste moment te gaan omwisselen. Kijk hier voor de omgekeerde wisselkoers die van Australische dollar naar Euro.

Australische dollars kopen

Gelukkig werkt het kopen van geld voor een particulier die valuta wil aanschaffen anders dan voor een handelaar die ermee wil speculeren op de beurs. Je Australische dollars koop je bijvoorbeeld bij GWK Travelex. Hier bestel je de valuta online, waarbij de wisselkoers van dat moment wordt aangehouden om uit te rekenen hoeveel Australische dollars je krijgt. Je kunt deze valuta echter pas op een later tijdstip ophalen en betalen. Is de wisselkoers op dat moment gunstiger dan op het moment van bestellen, dan krijg je de dollars over het algemeen uitbetaald volgens deze voor jou gunstigere koers.

Valuta: Vakantie naar Australie

Naast GWK Travelex kun je ook valuta bestellen bij de meeste banken. Je kunt hier dus eens naar informeren bij je eigen bank. Bekijk van tevoren niet alleen de wisselkoersen, maar kijk ook naar de extra kosten die gerekend worden voor het wisselen van geld en of er een minimumbedrag van je wordt gevraagd. Denk er daarnaast eens over na hoeveel contant geld je bij je wilt hebben. Bij een goede voorbereiding hoort namelijk ook het bekijken van alle betaalmogelijkheden. Ga je in Australië betalen met contant geld of via pin of creditcard? Het is handig om sowieso voor een bepaald bedrag, bijvoorbeeld honderd euro, aan Australische dollars mee te nemen, zodat je er altijd kunt betalen. Stel je namelijk eens voor dat je pinpas niet wordt geaccepteerd door de pinautomaten die je tegen komt. Je hebt dan een groot probleem als je geen contant geld bij je hebt. Beschik je echter over een creditcard, dan ben je helemaal in het voordeel. Deze wordt namelijk op ontzettend veel plekken in de wereld geaccepteerd, en ook in Australië zal je op de meeste plaatsen hiermee goed uit de voeten kunnen. Bedenk je dus goed voordat je gaat of je Australische dollars aanschaft en hoeveel. Het kan dus ook handig zijn om in plaats van een berg contant geld een nieuwe creditcard aan te schaffen als je deze nog niet had.

Ga snel naar: