Yen naar Pond wisselkoers berekenen:

Yen naar Euro

De Japanse yen wordt gebruikt als maatstaf voor belangrijke macro-economische overwegingen en inzichten, zoals hoe de Aziatische economie ervoor staat. Om een goed beeld te krijgen van de waarde van de yen, is het voor economen en beurshandelaren belangrijk om deze om te rekenen naar diverse andere valuta’s en om de relatieve stijging of daling bij te houden in vergelijking met deze andere valuta’s. Voor hen is de wisselkoers dus een zeer belangrijk gegeven. De wisselkoers is echter ook voor gebruik op kleiner niveau heel belangrijk, zoals wanneer je wilt uitrekenen hoeveel euro’s je terug kunt krijgen op basis van het aantal yen dat je op zak hebt.

Omrekenen yen naar euro

Als je yen wilt gaan omwisselen, dan gebeurt dit via de wisselkoers. Het ene moment kun je meer terugkrijgen voor het Japanse geld dat je in bezit hebt dan het andere moment. Probeer om je geld om te ruilen op het moment dat de wisselkoers gunstig is, dus wanneer de yen tegenover de euro relatief hoog staat. De yen heeft in bepaalde periodes grote schommelingen laten zien. Toch is het belangrijk om te beseffen dat de turbulentie op het gebied van de waarde van de yen relatief is. Zo lijkt deze valuta op sommige momenten flink te stijgen of te dalen, doordat de absolute waarde ineens veel groter of kleiner wordt. Reken je deze getallen echter om naar euro’s of vergelijkbare valuta’s, zoals ponden of dollars, dan zal je zien dat de relatieve waardestijgingen en dalingen niet altijd zo groot zijn als ze lijken. Houd hier dus rekening mee. Omdat het rekenen met grotere aantallen zoals bij de yen soms lastig is, is het omrekenen van yen naar euro gemakkelijk voor je gemaakt door deze website. Je vult simpelweg het aantal yen in dat je wilt omrekenen naar euro’s en vervolgens krijg je het resultaat te zien volgens de wisselkoers die op dat moment geldt. Kijk hier voor de omgekeerde wisselkoers van Euro naar Yen.

Contant geld of creditcard gebruiken in Japan

Als je naar een land als Japan afreist, is het handig om contant geld bij je te hebben, omdat je niet bij alle geldautomaten met je bankpas kunt pinnen en al helemaal niet in supermarkten en winkels. Het is dan ook niet gek als je nog best wel wat geld in yen over hebt als je terugkomt. Die wil je natuurlijk weer terug ruilen tegen euro’s. Als je yen wilt ruilen tegen euro’s, dan is het in eerste instantie goed om rekening te houden met de wisselkoers. Kies een moment uit waarop de wisselkoers relatief gunstig is, of in elk geval niet het meest ongunstig. Ga vervolgens naar GWK Travelex, waar je vreemde valuta kunt omruilen voor euro’s. Als je bij GWK Travelex yen aanschaft, kun je er ook voor kiezen om tegen betaling een terugkoop garantie af te sluiten, waardoor je bij een waardedaling van de yen toch tegen hetzelfde tarief kunt ruilen als waarvoor je de yen hebt aangeschaft. Naast contant geld worden in Japan op de meeste plaatsen ook creditcards geaccepteerd. Je kunt er dus ook voor kiezen om niet al teveel contant geld op zak te houden en voornamelijk te betalen met behulp van je creditcard.

Ga snel naar: