Euro naar Yen wisselkoers berekenen:

Euro naar Yen

Heb je yen nodig, bijvoorbeeld voor een reis naar Japan, dan krijg je te maken met de wisselkoers. De wisselkoers laat zien hoe de waarde van de yen is ten opzichte van een andere munt. Aangezien we in Nederland wonen, wordt hier meestal de waarde van de yen afgezet tegen de euro. Is de yen veel waard, dan krijg je minder yen voor je euro’s dan wanneer de yen niet zo veel waard is. Kijk hier voor de wisselkoers van Yen naar Euro.

Naar Yen omrekenen

De waarde van een valutasoort wordt bepaald door een bijna ontelbaar aantal zaken. Alles wat van invloed kan zijn op de economie, heeft ook invloed op de valuta. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid import en export van een land, aan zaken als binnenlandse prijzen, inflatie en lonen, maar ook aan maatregelen van de overheid, maatschappelijke gebeurtenissen en natuurrampen. Uiteindelijk wordt de koers vooral bepaald door wat handelaren voor de valuta willen geven. Hebben handelaren vertrouwen in een economie, dan zullen ze van deze economie geld in bezit willen hebben en stijgt de waarde. Is het vertrouwen erg laag, dan willen ze juist van de muntsoort af en daalt de waarde. Uiteindelijk is de wisselkoers dus een ingewikkelde samenloop van omstandigheden.

Wisselkoers Yen

Ondanks dit gegeven, ben je voor het wisselen van geld wel afhankelijk van deze wisselkoers. De ene dag is deze koers gunstiger dan de andere, waardoor je de ene dag meer waar voor je geld krijgt dan de andere. Heb je veel yen nodig, bijvoorbeeld omdat je voor een langere periode op vakantie gaat naar Japan, dan is het dus belangrijk om deze wisselkoers al een tijdje van tevoren in de gaten te houden, zodat je euro’s kunt wisselen tegen yen op een gunstig moment. Een andere mogelijkheid kan zijn om te betalen met je creditcard. In Japan wordt de creditcard bij de meeste grotere winkels, restaurants en hotels geaccepteerd. In dat geval ben je wel afhankelijk van de wisselkoers op het moment dat je betaalt.

Japanse wisselkoers

Het kopen van Japanse yen kun je op verschillende plaatsen doen, denk bijvoorbeeld aan GWK Travelex of aan je eigen bank. Vaak is GWK Travelex goedkoper, maar dit is onder andere afhankelijk van lopende acties. Geld bestellen gaat heel eenvoudig. Deze bestelling kun je namelijk via internet doorgeven en vervolgens op een door jou gewenste dag en locatie ophalen. Het kopen van Japans geld is niet per se noodzakelijk. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om slechts een beperkte hoeveelheid geld mee te nemen en de rest in Japan te pinnen. Bedenk je wel dat niet alle pinautomaten in Japan Nederlandse bankpassen accepteren. Het kan dus even duren voordat je een pinautomaat hebt gevonden waar dit wel lukt. Zorg dat je tot die tijd in elk geval voldoende geld bij je hebt in de vorm van contant geld of een creditcard.

Ga snel naar: