Euro naar Real wisselkoers

In Brazilië werd door de Nederlanders in het jaar 1624 de gulden geïntroduceerd. Dit gebeurde tijdens de Nederlandse bezetting in dit land. Sinds het jaar 1690 werd de Real de officiële munt van het land. Door de Brazilianen zelf wordt deze munt de real Brasileiro genoemd. De internationale code voor deze munt is BRL. De Real is er in de muntstukken 5, 10, 25 en 50 cent en in 1 real, eigenlijk net zoals de Euro dus! In het verleden bestond er ook nog een biljet van 1 real, tegenwoordig zijn deze in Brazilië uit de roulatie genomen. Maar mocht je in Brazilië zijn en toch een biljet van 1 Real hebben, dan kan je daar nog steeds gewoon mee betalen.

Wat de biljetten betreft, deze zijn er in 1, 2, 5, 10, 20, 50 en in 100 Braziliaanse Real. De laatste keer dat het land de biljetten heeft gewijzigd was in 2010. Sinds die tijd zijn de biljetten zowel beter beveiligd als iets groter dan voorheen. Daarnaast fluctueert de wisselkoers enorm.

Hoe kom je in Nederland aan Braziliaanse Real?

Ga je naar Brazilië op vakantie, dan wil je natuurlijk Braziliaanse Reals meenemen. Om in het land te kunnen betalen zijn er in Nederland diverse mogelijkheden om deze munt te kunnen kopen. De eerste mogelijkheid is via je eigen bank.

Het is in Nederland mogelijk om bij je bank om Braziliaanse Reals te vragen. Deze dien je dan vooraf te bestellen. Na verloop van tijd kan je ze dan bij een bankkantoor op gaan halen. Wel dien je eraan te denken dat de bank hiervoor een klein bedrag zal rekenen.

Dit bedrag is afhankelijk van de wisselkoers. Het is niet meer dan logisch dat de bank voor het wisselen van geld een bepaald bedrag in rekening brengt. Ze willen er zelf natuurlijk ook nog wat aan verdienen.

Behalve bij de bank kan je ook bij een GWK (Grens Wissel Kantoor) terecht om Braziliaanse Real te kopen. Er zijn bij deze kantoren een aantal loketten waar het mogelijk is om geld te wisselen. Ook hier dien je rekening te houden met kosten en met de wisselkoers.

Je hebt ook bij GWK de mogelijkheid om je Real vooraf te bestellen. Later kan je het dan op gaan halen. Dit is bijvoorbeeld handig als je van plan bent om vanaf Schiphol naar Brazilië te vliegen. Je kan je Real dan gewoon bij het loket van GWK Travelex op het vliegveld ophalen.

Hoe kom je in Brazilië aan Real?

Als je al in Brazilië bent zijn er verschillende mogelijkheden om Real in je bezit te krijgen. Over het algemeen is gewoon pinnen bij de geldautomaat de handigste optie. Wil je in het buitenland gaan pinnen, controleer dan vooraf bij je eigen bank of dit tot de mogelijkheden behoort.

Er zijn een aantal banken die alleen de mogelijkheid bieden om met je pinpas in Europa te pinnen. Wil je toch de mogelijkheid hebben om ook buiten Europa geld uit de muur te kunnen halen, dan moet je hiervoor contact met je bank opnemen.

In Brazilië heb je net als in Nederland verschillende banken. De meest bekende zijn de Caixa en de Banco do Brasil. Over het algemeen zijn deze banken betrouwbaar en kan je hier makkelijk geld pinnen. Wel is het meestal zo dat je niet onbeperkt kan pinnen bij deze banken.

Er zit namelijk meestal een bepaalde limiet aan het bedrag wat je per dag kunt pinnen. Erna kan je dan nog wel een keer pinnen, maar daar worden dan door de betreffende bank kosten voor berekend.

Dit komt omdat je bank in Nederland ook kosten rekent voor je pintransactie. Dit komt omdat je in het buitenland pint. De bank vraagt hier niet alleen bankkosten voor, ze houden ook rekening met de op dat moment geldende wisselkoers.

Wat je ook nog kan doen om aan Braziliaanse Real te komen is gebruik maken van Western Union. Als je via deze bank geld overmaakt kan je meer geld in een keer pinnen. Dit geld kan je dan naar Brazilië overmaken.

Eenmaal daar aangekomen kan je de Real op gaan halen bij een Western Union kantoor. Ook hier geldt weer dat je in dit geval met kosten te maken zult krijgen en ook heb je weer kosten in verband met de wisselkoers.

Met je pinpas of creditcard betalen

In Brazilië heb je net als in Nederland ook de mogelijkheid om te betalen met je pinpas of creditcard. Ook in dit land is het zo dat je mogelijk met criminelen te maken krijgt die de pinautomaten bewerken en hierdoor proberen om je pinpas te skimmen.

Wil je dit voorkomen, dan is de beste optie om met je creditcard te betalen. Deze is namelijk verzekerd. Mocht het tijdens je vakantie in Brazilië toch voorkomen dat er rare transacties gedaan worden, dan zal je creditmaatschappij dit keurig voor je oplossen.

Bij de banken gaat dit een stuk minder eenvoudig. Wil je toch met je pinpas betalen als je in Brazilië bent, dan is het verstandig om niet je hele vakantiegeld op een bankrekening te laten staan. Mocht je toch slachtoffer worden van criminelen dan ben je niet al je geld kwijt.

Net als in Nederland kan je dus ook tijdens je vakantie in Brazilië te maken krijgen met criminelen die proberen je gegevens te stelen. Mocht je bij een pinautomaat komen en twijfel je of ermee geknoeid is, maak dan geen gebruik van dit betreffende apparaat.

Het is in dat geval verstandiger om op zoek te gaan naar een andere pinautomaat of te gaan pinnen bij een andere bank. Daarnaast is het net zoals in Nederland het geval is belangrijk om tijdens het intoetsen van je pincode het scherm goed met je handen af te schermen.

Hou goed in de gaten dat de wisselkoers wat betreft de Real steeds verandert. Dit houdt dus in dat je per dag een ander bedrag aan Real kan krijgen voor je euro. Dit komt omdat dit verband houdt met vraag en aanbod voor zowel de Real als de Euro.

Ga snel naar: