[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dollarkoers

Een van de belangrijkste valuta is de dollar, dit is namelijk de valuta van het belangrijkste land ter wereld: Amerika. Tegenwoordig betalen steeds meer mensen met de dollar, de oorzaak hiervan is mede het ontstaan van het internet waarbij consumenten over de hele wereld producten konden kopen in landen als Amerika waar betaald moest worden met de dollar. De mensen over de hele wereld moesten daardoor de wisselkoers van de valuta omrekenen naar de valuta van de dollar om te bekijken hoeveel ze nou eigenlijk moesten betalen voor het product.

Dollar omrekenen

Snel omrekenen?

Dollar naar Euro omrekenen
Euro naar Dollar omrekenen

De dollar behoort tot een van de valuta die worden gegarandeerd door de overheid, dit betekend dat de dollar koers binnen korte tijd niet veel kan dalen of stijgen, het nadeel hiervan is dat het investeren in de dollar niet echt veel rendement oplevert, het voordeel is dan wel weer dat het een redelijk veilige investering en is en u slim de wisselkoersen berekend kunt u binnen korte tijd toch redelijk wat geld verdienen met het investeren in de dollar.

De valuta ‘dollar’ bestaat zowel als munten als briefgeld, het grote verschil tussen de dollar en de euro is dat de dollar uit veel meer briefgeld bestaat dan de euro. Bij de dollar bestaat er namelijk ook een 1 en 2 dollar biljet, bij de euro begint het briefgeld pas bij 5 euro.

Op het moment dat u naar Amerika wilt reizen is het verstandig thuis al uw euro’s om te wisselen naar dollars, voor reizigers die niet bekend zijn in Amerika is het vaak moeilijk om een geldwisselkantoor te vinden, daarnaast kunt u thuis ook gemakkelijk de wisselkoers berekenen zodat u precies weet hoeveel dollar u voor uw euro’s krijgt. Het wisselen van uw euro’s naar dollar kan tegenwoordig bij vrijwel alle grote Nederlandse banken, in Amerika kan het wisselen van valuta vaak alleen bij wisselkantoren die op vrijwel elke hoek van de straat te vinden zijn. Het is natuurlijk wel belangrijk om de waarde van uw geld goed in de gaten te houden op het moment dat u naar het buitenland reist, verkopers maken namelijk graag gebruik van onwetende toeristen door het rekenen van veel te hoge prijzen voor producten of diensten, u kunt daarom ook als u op vakantie bent regelmatig de wisselkoers berekenen om erachter te komen wat een product nou echt kost.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”monex-general-sidebar”][/vc_column][/vc_row]