Wisselkoers Pond berekenen:

Meer over de wisselkoers van de Pond

In diverse landen wordt met de pond betaald. Het bekendste land waar de pond de munteenheid vormt is Groot-Brittannië. Ook de Britse gebieden elders ter wereld, zoals Gibraltar, maken gebruik van de pond. Daarnaast zijn er enkele landen in het Midden-Oosten waar de mensen met munten van deze naam betalen, zoals Egypte, Libanon en Syrië. Daarom is het belangrijk om duidelijk en concreet te zijn bij het gebruik van munteenheden. Je zou de eerste niet zijn die in Egypte wordt opgelicht bij een taxiritje door van tevoren een bedrag af te spreken en na het taxiritje te horen te krijgen dat het toch echt ging om een bedrag in Britse ponden in plaats van Egyptische. Om ruzie te voorkomen moet je dan ineens behoorlijk meer betalen dan je van tevoren voor ogen had. Als we het in deze tekst hebben over de pond, dan gaat het om de Britse pond, ook wel pond sterling genoemd. Meer wete over wisselkoersen. Kijk dan verder op deze site.

Koersen:
Pond naar Euro
Euro naar Pond

Pond munteenheid

De pond is een behoorlijk stabiele munteenheid en de wisselkoersen met valuta als de euro en de Amerikaanse dollar blijven dan ook aardig gelijk over langere tijd. Als je gaat kijken naar de historie van de wisselkoersen, dan zal je dus zien dat hier niet veel verschil in zit. Voor degenen die de wisselkoersen niet aangrijpen om geld te verdienen, maar die simpelweg valuta willen omwisselen van of naar ponden, is dit een prettig gegeven. Je hoeft dan namelijk niet heel goed uit te kienen wanneer je je geld gaat omwisselen, omdat er niet veel verschil is tussen de waarde van het geld op het ene moment vergeleken met het andere moment.

Actuele wisselkoers Pond

Sinds de bevolking van Engeland er dit voorjaar via een referendum voor gekozen heeft om de Europese Unie te verlaten, is er ontzettend veel rumoer ontstaan. Veel mensen maken zich druk over de gevolgen die dit heeft voor de economie. Economen hebben dan ook grote economische veranderingen aangekondigd. Tot nu toe zijn er nog geen noemenswaardige negatieve gevolgen te zien van deze gebeurtenis. Er is echter ook nog niets concreets besloten naar aanleiding van de keuze van het volk en grote uitspraken over de toekomst van Groot-Brittannië zijn nog niet gedaan. Het is dus wachten geblazen op de plannen en uitspraken van politici. De waarde van de Britse pond is namelijk heel erg afhankelijk van wat er door de Engelse politici besloten wordt en hoe de handelaren reageren op dit nieuws. Het kan dus zijn dat de wisselkoersen in de toekomst een stuk gunstiger zullen uitvallen voor mensen die Britse ponden willen kopen. Daarom is het belangrijk om toch steeds even te kijken naar de stand van zaken. Zolang er echter geen grote veranderingen worden aangekondigd door Engeland, zal de waarde van de munteenheid van dit land niet erg veel fluctueren.

Waar kun je ponden wisselen?

Het is natuurlijk fijn om te weten dat het op dit moment niet zo heel veel uitmaakt op welke dag of op welk moment van de dag je je euro’s gaat omwisselen voor Britse ponden of andersom. Maar waar kun je dit precies doen? Ten eerste kun je sowieso altijd geld omruilen bij het Grens Wissel Kantoor, dat handelt onder de naam GWK Travelex. GWK Travelex heeft diverse kantoren in Nederland waar je hiervoor terecht kunt. Daarnaast kun je geld wisselen bij je bank. Informeer van tevoren goed naar de wisselkoersen en de kosten, want op de ene plaats kun je aardig wat geld meer overhouden dan op de andere plaats. Geldreview.nl geeft hier een heel duidelijk voorbeeld van. Volgens deze website gaf je op 23 december 2013 voor 500 Amerikaanse dollar bij GWK Travelex 387 euro, terwijl je bij ABN Amro 402 euro hiervoor kwijt was. Dat is een verschil van 15 euro. Opletten dus! Vraag ook altijd goed na hoeveel geld je kunt wisselen, want ook hier kan nog weleens verschil in zitten.

Ga snel naar: