Euro naar Zwitserse Frank berekenen:

Euro naar Zwitserse Frank wisselkoers

Als je als Nederlander Zwitserse Franks wilt kopen, dan krijg je te maken met de wisselkoers van euro naar Zwitserse frank. Hoeveel Zwitserse frank je krijgt, is afhankelijk van het bedrag dat je betaald in euro’s en de actuele wisselkoers. De wisselkoers is zeer dynamisch en verandert aan de lopende band. Wil je Zwitserse franks aanschaffen, dan is het dus belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Deze website helpt je daarbij door de constant veranderende actuele wisselkoers weer te geven. Daarnaast vind je hier grafieken over verschillende periodes, waardoor je een overzicht krijgt van de trends over een bepaalde periode en goed kunt inschatten wanneer je de Zwitserse franks het beste kunt aanschaffen.

Wisselkoers Zwitserse Frank

De wisselkoers is zo veranderlijk, doordat deze voor het grootste deel wordt bepaald door de aan- en verkoop van deze valuta door beurshandelaren. Is de vraag naar valuta groter, dan wordt deze ook meer waard. De vraag naar valuta wordt door meerdere zaken beïnvloed, maar voornamelijk door het beeld dat men heeft van de gevolgen van de huidige stand van zaken voor de economie. Worden er bijvoorbeeld door de overheid maatregelen aangekondigd die de toekomst van de economie onzeker maken, dan zal hier op de beurs op gereageerd worden met een behoorlijke daling in de vraag naar deze valuta. De handel in valuta gaat constant door en de beurzen blijven de gehele dag actief. Dat is de reden waarom de wisselkoersen de gehele dag door blijven wijzigen. Elke paar minuten zal deze dan ook worden geüpdatet, waarbij de actuele koers wordt getoond ten opzichte van de belangrijkste vreemde valuta en het tijdstip van de laatste aanpassing.

Actuele koers Zwitserse frank

Als je Zwitserse franks wil aanschaffen, dan wil je graag weten hoe het zit met de actuele wisselkoers. Ondanks dat deze wisselkoers ontzettend dynamisch is en steeds lichte stijgingen of dalingen zal laten zien, is de wisselkoers van euro naar Zwitserse frank aardig stabiel in vergelijking met sommige andere wisselkoersen. Dit komt doordat zowel de Zwitserse frank, als de euro relatief sterke munteenheden zijn van rijke landen, waar kleine zaken relatief weinig invloed zullen hebben op de economie. Er zijn dus al relatief grotere veranderingen nodig om ervoor te zorgen dat er sterke stijgingen of dalingen te zien zijn. Een voorbeeld is de aankondiging van de Zwitserse Nationale Bank in januari 2015 dat de controle op de koers van de munt zou worden losgelaten. Daarop werd de Zwitserse frank in zeer korte tijd ineens veel meer waard. Gelukkig stabiliseert de koers van dergelijke sterke munteenheden ook weer zeer snel. Vanaf augustus 2015 zijn er bijvoorbeeld geen sterke schommelingen meer te zien geweest in de koers van de Zwitserse frank ten opzichte van de euro.

Voor- en nadelen van een stabiele wisselkoers

Het voordeel van een relatief stabiele wisselkoers, is dat je je niet druk hoeft te maken dat je binnen korte tijd veel geld verliest op het moment dat je Zwitserse franks wilt aanschaffen. Het nadeel is dan weer dat er met de aan- en verkoop van deze valuta over het algemeen niet veel geld te verdienen valt in korte tijd. Over een langere periode kan dit anders zijn. Verwacht je bijvoorbeeld in de toekomst sterke veranderingen waardoor de Zwitserse frank meer waard zal worden, bijvoorbeeld omdat je maatregelen ziet aankomen van de bank of de overheid, dan kan het juist gunstig zijn om op dit moment Zwitserse franks aan te schaffen met als doel deze te verkopen.

Ga snel naar: