Wat is de actuele goudprijs vandaag?

Bij wisselkoers berekenen houden we je op de hoogte van de actuele wisselkoersen en prijzen van valuta en grondstoffen. Hieronder zie je een grafiek met de actuele goudprijs verhandeld in dollars. Wil je deze omrekenen in euro’s dat kan via onze tool op de dollar naar euro pagina.


Historical Gold Chart by GoldBroker.com

Goudprijs per gram berekenen

Als je zelf goud in huis hebt en je wilt dit verkopen. Dan heb je vaak een aantal gram in bezit, dan kun je de goudprijs per gram eenvoudig berekenen. Bovenstaande grafiek is een overzicht van de goudprijs per ounce (ons). De ounce prijs gedeeld door 28,3 geeft je de prijs per gram. Dus stel de ounce prijs is vandaag $1.200, dan is de gram prijs / 28,3 = $ 42,40 in euro’s is dat ongeveer € 34,50 afhankelijk van de wisselkoers. Heb je veel goud of oud goud in huis waar je van af wilt dan kun je dit inwisselen. Let op dat je vaak niet de wisselkoers krijgt zoals de actuele koers, maar een iets lagere koers. De partij waar je je goud aan verkoopt zal je altijd een minder gunstige wisselkoers geven. Maar je weet in ieder geval wat het vandaag maximaal waard is.

Goudprijs per kilo berekenen

De meeste mensen hebben geen kilo goud in huis, maar als je wilt berekenen wat een kilo goud waard is in euro’s. Dan ga je zo te werk. Stel de dagprijs per ounce is $1.200 dan is de prijs per kilo ongeveer * 35,3. Een kilo goud is dan $42.360,00 dollar waard. In euro’s ongeveer € 34.500,00 afhankelijk van de wisselkoers. De prijs van goud is de afgelopen jaren fors ogelopen met een piek in 2010. Dit had vooral te maken door de crisis. Goud was een stabiele investerings plek voor geld wat niet meer in de beurs of valuta gestopt werd. Door een enorme verhoging van de vraag steeds de prijs explosief. Dat werd rond 2013/2014 wat minder, omdat de economie toen weer wat aantrok en het aanbod groter werd door nieuwe goudmijnen. Investeerders verkochten hun goud weer om ze in aandelen en andere beleggingen te investeren. Daar werd toen weer meer geld aan verdient. Goud is een veilige haven wanneer de economie stagneert. Veel experts voorspellen weer een grote correctie op de aandelen markt in de komende 2 tot 3 jaar. Wanneer dat gebeurt zou de goudprijs weer eens fors kunnen stijgen. Wil je investeren dan is nu misschien wel een goed moment om in te stappen. Aangezien de prijs nu relatief laag is. Een prijs van boven de $ 2.000,00 in de komende jaren is niet ondenkbaar. Het blijft echter wel een gok, maar zoals de historie laat zien. Is goud altijd wel een relatief veilige investering, vooral als je voor de lange termijn belegt.

goudprijs