Actuele koers Ripple

Bekijk hieronder de actuele koers:

Ripple hoe werkt dat?

Als wij het over cryptocurrency hebben dan zullen de meeste lezers denken aan de Bitcoin. Dat is natuurlijk niet gek, maar er zijn nog tientallen andere alternatieve voor deze digitale munt beschikbaar. Met name de Ripple lijkt steeds populairder te worden en de verwachtingen voor 2018 zijn dan ook erg hoopgevend ondanks ook de volatile wisselkoersen bij deze munt. Ben jij van plan om te gaan investeren in de Ripple, lees dan hieronder meer informatie over deze munt.

Verschil Ripple en Bitcoin?

Momenteel zijn de Bitcoin en de Ethereum nog altijd de twee grootste cryptocurrrencies en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Deze twee munten kunnen prima met elkaar overweg, waar in het verleden nog wat twijfels over waren. Desondanks vinden veel gebruikers deze munten niet erg gebruiksvriendelijk en zal het minen behoorlijk wat tijd in beslag nemen.

Dit is één van de redenen waarom de alternatieve cryptocurrencies in trek zijn. De Ripple is één van de snelst groeiende munten en ook dit betaalmiddel draait om financiële afhandelingen zonder een tussenkomst van een derde partij. Een groot verschil tussen Ripple en de Bitcoin is dat er geen gebruik wordt gemaakt van een open source. Ripple werkt namelijk met een centrale organisatie, wat zowel het beheer en de ontwikkeling ten goede komt. Beslissingen kunnen sneller worden genomen, waardoor de munt in raptempo kan stijgen in waarde.

Het logo van Ripple

Achtergrond informatie van Ripple?

Ripple bestaat pas sinds 2012, deze munt is dus drie jaar jonger dat de bekende Bitcoin. Het beheer wordt gedaan door Ripple Cash. Vanwege het centrale beheer hebben veel banken voor een samenwerking met dit bedrijf gekozen, wat natuurlijk een groot pluspunt is.

Ripple kent een duidelijke filosofie, transacties moeten sneller gaan en goedkoper worden. En dan zou het niet moeten uitmaken om welke valuta het zal gaan of waar de geldtransactie zal plaatsvinden. Ripple moet de brug worden tussen alle transacties over de gehele wereld. Volgens Ripple is het onzin dat een transactie tussen bepaalde landen of banken langer moet duren of meer geld moet kosten. En daarnaast zijn de transacties zeer goedkoop, het gaat om amper een duizendste cent per geldtransactie.

Samenwerking met grote banken

Momenteel werken er 175 specialisten bij dit bedrijf, zij zijn verantwoordelijk voor het centrale beheer. Hierdoor hebben veel grote banken belangstelling in een samenwerking met dit bedrijf. Opvallend is ook dat het kapitaal van deze munt afkomstig is van zeer bekende technologiebedrijven, waaronder Seagate en Google. Alleen al in 2016 kon Ripple ruim vijftig miljoen dollar bijschrijven van grote banken als Santander en Standard Chartered.

Valuta-converter

Een ander punt dat deze valuta erg interessant maakt is de eigen valuta-converter, waardoor er simpel en snel vanuit elk soort valuta betaald kan worden naar een ander valuta. Dit is opnieuw een reden waarom juist dit platform de interesse van banken wekt. In 2017 hebben bijna vijftig verschillende Japanse banken testen uitgevoerd met het platform.

Kijk hier voor meer informatie over andere valuta.
Kijk hier voor de officiele website.

Handelen in Cryptovaluta
Het handelen in Cryptovaluta kan gevaarlijk zijn, want wisselkoersen kunnen enorm verschillen. Handel daarom alleen met geld dat je niet direct nodig hebt en waarbij het niet al te erg is als je het kwijtraakt. De markt van dergelijker digitale valuta is vergelijkbaar met aandelen en gokken. De markt wordt met name door emotie bepaald en vraag en aanbod. Op dit moment is er veel vraag en beperkte aanbod, maar dat kan ook ineens omslaan. Heeft u geen ervaring in beleggen of handelen in valuta dan is ons advies om het niet te doen.