Actuele koers Litecoin

Bekijk hieronder de actuele koers van de Litecoin

Litecoin hoe werkt dat?

Een populaire cryptocurrency is de relatief nieuwe Litecoin (LTC) en werd in oktober 2011 uitgebracht. Deze munt is in het leven geroepen om de Bitcoin te verbeteren, maar heeft in de basis veel van deze munt weg. Een oud-medewerker van Google is het brein achter deze valuta. Opvallend is dat de website van Litecoin ook op de Nederlandse markt is gericht, wat alles een stukje gemakkelijker zal maken. Momenteel kan de Litecoin al bij diverse webshops worden uitgegeven. Het is mogelijk om dit digitale betaalmiddel te kopen of te minen.

Voordelen van Litecoin t.o.v. Bitcoin?

Als wij naar de Bitcoin kijken dan heeft deze digtile munt een drietal grote verbeteringen doorgevoerd. Wij hebben deze pluspunten hieronder genoteerd:

  • Blocken doorgeven zal viermaal sneller gaan dan bij een Bitcoin. LTC streeft ernaar om dit om de twee en halve minuut te doen.
  • Minen is een stuk moeilijker bij de Litecoin, dit komt door het gebruik van Scrypt.
  • Er worden ruim tachtig miljoen Litecoins gemined, dit percentage ligt dus een stuk hoger als bij de miners van de Bitcoin die ligt op max 21 miljoen.

LiteCoin logo

Proof of work bij Litecoin

Bij deze cryptocurrency zal er gebruik worden gemaakt van een speciaal protocol. Het zogenaamde ‘Proof of Work’ zal ervoor zorgen dat geregistreerd zal worden, welke miner het laatste gedeelte van de som opgelost heeft. Er kunnen namelijk meerdere computers bezig zijn met één en dezelfde som, maar degene die de som als eerste oplost krijgt de munten. Dankzij dit systeem zal deze persoon hier een officieel bewijs van in handen krijgen, dit zullen de andere miners ook zien en die gaan direct verder met de eerstvolgende som.

Litecoin kopen doe je zo

Het is niet moeilijk om aan Litecoins te komen, het gaat zelfs ontzettend gemakkelijk. Bij diverse websites kan deze munt gekocht worden en betalen kan vaak ook met het betrouwbare systeem iDeal of PayPal. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om andere munten te wisselen voor de Litecoin.

Litecoin coins

Zo werkt de digitale Wallet

Voor een aankoop moet de gebruiker wel een eigen en goed beveiligde digitale wallet hebben. Via de website van de LTC kan een officieel Litecoin wallet worden aangemaakt. Via de wallet kunnen er munten worden ontvangen en worden uitgegeven. Het is ook mogelijk om munten die zijn gemined hierin op te bergen.

Kijk hier voor meer informatie over andere valuta.
Kijk hier voor de officiele website.
Kijk hier als je meer wilt weten over beginnen met cryptocurrency.