Ooit gehoord van Ethereum? Deze cryptovaluta kun je gebruiken voor handelen, speculeren en het aankopen van goederen. Op dit moment is dat laatste nog niet heel erg gebruikelijk, door de enorme wisselkoersen die ook deze valuta op dit moment heeft. Uiteindelijk is dat wel 1 van de doelen van deze digitale munt.

Actuele koers Ethereum

Bekijk hieronder de actuele koers:

Verschil tussen Bitcoin en Ethereum?

De cryptovaluta Bitcoin is bekender, maar Ethereum is de nummer twee. Een cryptocurrency die razendsnel aan populariteit aan het winnen is. Ook deze valtua stijgt en daalt de laatste tijd enorm. Let wel op enorme wisselingen in wisselkoersen bij deze munt. Bekijk hieronder een video dat het verschil uitlegt tussen de twee valuta

Hoe bewaar in Ethereum munten?

Digitale valuta sla je op in een zogenoemde wallet. Je kunt het zien als een digitale portemonnai. Het is een plek waar je ze kan opslaan en verder verhandelen. Vaak krijg je bij het kopen van digitale munten aangeboden om ze ook op te slaan, let wel op waar je dit doet. Want er zijn twee belangrijke zaken om op te letten.

  1.  Is het veilig. Nu is dit zozieo al moeilijk om te beoordelen, want geen enkele plek is 100% veilig, maar er zijn wel plaatsen waar je zo veilig mogelijk je munten kan opslaan. Hier zijn vaak wel kosten aan verbonden.
  2. Wat zijn de kosten van de opslag. Wat je bereidt bent te betalen voor de opslag zal met name afhangen van de waarde dat je hebt aan cryptocurrency. Let op dat je hier goed onderzoek naar doet, want veel partijen vragen veel geld, maar leveren weinig. Partijen die bekend staan als goed zijn:
    • Trezor geschikt voor (BTC, ETC, ETH, Dash, Doge)
    • Ledger geschikt voor (BTC, ETC, ETH, Dash, Doge, EXP, LTC)
    • Keepkey geschikt voor (BTC, ETH, Dash, Doge, LTC)

Ethereum

Kijk hier voor meer informatie over andere valuta.
Kijk hier voor de officiele website.