Actuele koers Dogecoin

Bekijk hieronder de actuele wisselkoers

Dogecoin wat is dat?

Een van de gekste virtuele munten is de Dogecoin. Deze cryptocurrency kwam eind 2013 op de markt en kende een vliegende start en flinke wisselkoersen. Begin 2014 werden er dan ook meer transacties verricht met de Dogecoin dan de Bitcoin. Na de release stijgen de munt binnen dertig dagen ruim achttien keer in waarde, hoewel deze waarde daarna weer daalde.

Halverwege 2015 was de Dogecoin duidelijk over zijn hoogtepunt heen en kende de munt nog een waarde van slechts 0,000161 dollarcent. Maar in 2017 kende de Dogecoin een wederopstanding en bereikt het in december een waarde van 0,006439 dollarcent. Het is moeilijk om deze cryptocurrency te voorspellen en dat zal altijd zo blijven.

Wat kost een Dogecoin?

Bij de start van de Dogecoin stond de waarde op slechts 0,0001 dollarcent, binnen een maand steeg deze waarde maar liefst achttien keer. Veel investeerders zagen een gunstige situatie ontstaan, maar dit bleek niet waar. De stijging hield niet aan en de munt werd zelfs al snel een stuk minder waard.

De makers van dit digitale betaalmiddel hebben wel een duidelijke visie, de munt moet een leuk dingetje worden om weg te geven. Echte hoge waardestijgingen hoeven dan ook niet verwacht te worden, dit gaat namelijk tegen het principe van de makers in. Maar goed, het is een onberekenbare wereld en de munt kan zomaar weer enkele keren over de kop gaan.

Dogecoin

Waar koop ik een Dogecoin?

Het is voor liefhebbers mogelijk om de munt te ‘minen’, eigenlijk op exact dezelfde wijze als bij een Bitcoin. Er kan zijn ook tala van handelaren die de Doge aanbieden op Ebay of ruilen via het internet. Bij verschillende websites is het ook mogelijk om razendsnel aan de munt te komen.

Wat is een Digitale Wallet?

Dogecoins kopen en verkopen hoeft niet moeilijk te zijn, wel moet elke gebruiker over een eigen digitale wallet beschikken. Online kan jij gemakkelijk aan een wallet komen, bijvoorbeeld de Dough Wallet. Echter zijn er ook offline wallets verkrijgbaar, welke een stuk veiliger zouden moeten zijn.

Succesvolle grap!

Na het grote succes van de Bitcoin werd als een grap de Dogecoin gelanceerd. Misschien zijn sommige wel bekend met de Japanse hond Shiba, hij werd het gezicht van de digitale munt. Hoewel het project in eerste instantie een grap was, bleek het direct een waar succes. Binnen no-time werden er voor acht miljoen dollar aan Dogecoins verkocht.

Kijk hier voor meer informatie over andere valuta.
Kijk hier voor de officiele website.