Cryptocurrencie teleurstellingen van 2017

Cryptocurrencies zijn over de gehele wereld het gespreksonderwerp geworden. Veel Nederlanders jagen op die ene succesvolle investering. De goudkoorts groeit, want kan jouw leven zomaar op zijn kop zetten. Hoewel de prijs van Bitcoin enorm is gestegen en de wisselkoers enorm kan veranderen, lijken de goudzoekers vooral te zijn gericht op de tientallen alternatieven. Zo’n digitale munt kan zomaar extreem in waarde stijgen, maar het is niet alleen rozengeur en mannenschijn. Er zijn namelijk enkele munten die zwaar teleurstellen. Wij hebben hieronder de negen grootste teleurstellingen van 2017 op een rijtje gezet:

Xencoin

De populaire Litecoin kent ook een variant, namelijk de Xencoin. Deze munt bestaat al sinds 2013, maar echt van de grond komt het niet. De afgelopen jaren zijn er echter betere alternatieven op de markt gekomen, waardoor de Xencoin een beetje is ondergesneeuwd. Hoewel de Xencoin dus al een stuk langer bestaat, lijken weinige in het ambitieuze project te geloven. Voor de prijs hoef je het niet te laten, de munt kost slechts 0,000003 dollarcent per stuk.

Applecoin

In 2014 leek de Applecoin een waar succes te gaan worden, het kon zich voor een korte periode zelfs meten met de succesvolle Bitcoin. Alleen toen de Chinese cryptocurrency markt instortte, kon de munt niet langer meer op de Chinese steun rekenen. Natuurlijk is er nog voor een langer periode aan de munt getrokken, maar het kwaad had zich al geschiedt. Dus als jij besluit om toch voor een Apple te gaan, koop dan een lekker appeltje in de supermarkt.

Shadowcash

Het idee was goed, een Bitcoin maar dan anoniem! De munt Shadowcash kende dan ook een vliegende start. Maar na veel desastreuze PR ging het project ten onder. De eigenaars besloten om de munt kapot te laten gaan en helemaal opnieuw te beginnen. Shadowcash lijkt wederom gedoemd te mislukken, het moet soortgelijke projecten als Monero en Verge voor laten gaan.

Wexcoin

Misschien ben jij wel bekend met de Wexcoin, deze alternatieve munt doet eigenlijk helemaal niets speciaals. Hoewel dat vaker voorkomt, zorgt het voor veel vraagtekens. Daarnaast lijkt het project te zijn opgezet door een startende programmeur, waardoor het aanmaken van nieuwe blokken een onmogelijke opgave zal zijn. Oftewel, niet kopen de Wexcoin!

Asiadigicoin

De cryptocurrency Asiadigicoin is misschien wel de bizarste uit dit lijstje. Deze munt beschikt over een prachtige website, maar als wij even verder kijken krijgen wij argwaan. Er staan diverse indrukwekkende quotes op de site van meerdere grote namen. Alleen hebben deze quotes echt helemaal niets met het project te maken. Het bleek een voorbode voor hetgeen wat een grote mislukking bleek te zijn.

Reecoin

Een geweldig mooie website heeft de currency Reecoin ook, maar dat is dan ook wel gelijk alles. De eigenaren hopen zelf op bijzondere ontwikkelingen, maar die komen er niet aan. Alleen de ontwikkelaar probeert het project nodig levendig te houden, maar de gewone man is niet langer meer geïnteresseerd. Dus de Reecoin kan jij lekker links laten liggen.

Swisscoin

Het geweldige idee van Swisscoin zorgde bij menig investeerder voor interesse, maar al snel ging menig alarmbelletje rinkelen. Als wij de ontwikkelaars moesten geloven, dan zou elke investeerder binnen no-time ontzettend rijk worden. Dit leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Swisscoin bleek uiteindelijk een ordinair piramidespel, gelukkig kwamen de kenners hier al razendsnel achter.

Dimecoin

Dimecoin kent geen community en eigenlijk is het vanaf de start al een hopeloze zaak. De munt is amper wat waard en een stijging lijkt er niet in te zitten. De oorspronkelijke ontwikkelaar stapte al vroeg uit het project en terecht. Daarnaast is de website van de Dimecoin ook geen bezoek waard.

Bitcoin Diamond

Als een konijn uit de hoge hoed kwam de Bitcoin Diamond op de markt. Deze munt had op dat moment al diverse voorgangers, die allemaal een graantje wilde meepakken van het Bitcoin succes. Maar let op, de Bitcoin Diamond is een scam! Trap er niet in en kies anders voor de gewaardeerde Bitcoin Cash.

Bitcoin