Actuele Bitcoin wisselkoers

Cryptovaluta zoals Bitcoin hebben een heel heftig wisselkoers verloop. Bekijk hieronder de actuele wisselkoers.

Bitcoin hoe werkt dat?

Kijk eens in je portemonnai, hoogstwaarschijnlijk kom je hier geld tegen in de vorm van munten of briefgeld. Dat kun je uitgeven in winkels, op vakantie en in bijvoorbeeld restaurants. En dat geld heb je ook digitaal, waardoor je ook online, met creditcard met dit geld kunt betalen. Jou geld ofwel euros hebben een bepaalde waarde in de wereld. Die wordt bepaald door vraag en aanbod en beinvloed door de politiek, centrale banken en econocomie. Maar wat nu als je een valuta creert die alleen virtueel is, waarvan de waarde niet direct door politiek en centrale banken beinvloed wordt. Maar die volledig via vraag en aanbod en populariteit bepaald wordt? Dan zit je al richting de Bitcoin. Een virtuele valuta, die je kan kopen met euro’s of dollars en waarvan de waarde bepaald wordt door hoeveel de koper ervoor overheeft. Dit is ook de reden waardoor deze wisselkoersen veel meer veranderen dan bij andere valuta. Hieronder een paar zaken om op te letten bij cryptocurrency zoals de Bitcoin er ook 1 van is.

Bitcoin

Hoe koop ik Bitcoins?

Als je in Bitcoins wil handelen, dan zijn er inmiddels diverse plekken waar je ze kunt inkopen. Je ruilt dan euro’s in voor digitaal geld, dat wordt opgeslagen in een online Wallet. Let op, deze kunnen gehacked worden. Via je wallet kun je weer aankopen doen met je Bitcoins of ze weer verkopen als je wilt.

Een aantal voorbeelden van waar je Bitcoins kunt kopen zijn:

Hoe verkoop ik Bitcoins?

Dat gaat eigelijk via dezelfde manier als kopen. Bitcoins worden online geharvest, ofwel verschillende computers moeten puzzels kraken om Bitcoins te mijnen. Wanneer dit lukt, krijgt de mijner de Bitcoins die ze vervolgens op de markt kunnen verkopen. De reden waarom dit gebeurt is omdat vooraf bepaald is dat er maximaal 21 miljoen Bitcoins worden uitgegeven en in 2040 zal dit aantal bereikt zijn. Op dit moment zijn er al 16 miljoen in omloop en het wordt dus ook moeilijker om ze te krijgen, door de schaarste.

Wat kun je met Bitcoins en hoe werkt het?


Bitcoins en andere cryptovaluta zijn betaal middelen, als de verkopende partij deze valuta accepteert. Dan kun je er dus goederen mee kopen, maar de volatiliteit van de Bitcoin en andere digitale valuta is nu zo hoog. Dat winkliers en leveranciers dat risico niet snel nemen. Het is nu eerder een speculatief product geworden. Een bubbel die ineens kan barsten. Handelen in Bitcoins is dan ook niet zonder risico, want het kan ineens veel minder of niets meer waard zijn. Investeer daarom nooit geld wat je nodig hebt in de Bitcoin.

Meer informatie over Bitcoins vind je hier:

Officiele website Bitcoins

Kijk hier voor meer informatie over andere valuta.